Enduro SM deltävling #3

Stora Götaframgångar i EnduroSM

Den 3:dje SMdeltävlingen i Enduro kördes i Östhammar 17/8
Det var perfekta förhållanden med uppehåll och fina banor där det var snabba och roliga prov samt långa krävande transporter.
För SM och JSM åkarna så var den totala tävlingstiden över 7tim och om man räknar bort dom små tankstoppen på ca:5-7 min så innebär det 6tim på motorcykeln.

I klassen SM3 (alltså seniorer med dom största motorcyklarna) tog våran comebackförare Nisse Gustavsson en fantastisk 2:dra plats.

I SM2 (seniorer med mellanstora MC) körde Jonas Karlsson mycket bra och blev 4:a denna dag.
I samma klass hade vi också Patrik Ståhl på 11 plats.

Även i SM1 (seniorer med dom minsta cyklarna ,125cc 2t eller 250 4t) så tog Martin Larsson en mycket hedrande 2:a plats.

Sen har vi en bunt med juniorer som håller på och skaffar sig erfarenhet i SM sammanhang.
I den stenhårda JSM1 klassen så har Alexander Gunnerheim etablerat sig bland dom främsta och hamnade precis utanför poängplats denna gång med en 17:de plats 40 sekunder från 15:de och sista poängplats efter en hel dags körning.
Tätt efter på 20:de plats kom Rasmus Sjöberg och sen 3st Götaförare på rad med 31 till 33 plats.
Först var Storebror Gunnerheim, det vill säga Felix och efter honom William von Schanz.
På 33 plats kom Marcus Moilanen som för dagen gjorde debut i dessa sammanhang.
På 36:de plats kom Götas crosstränare Andre Witt som luftade sin endurohoj och klarade av den tuffa dagen.

I JSM2 så körde Zander Knutsson som åker för Team Linskey till sig en 6:de plats.
Mycket bra körde också Lucas Berglind med en 9:de plats och körde en 300 KTM denna gång.
Oscar Ståhl låg också bra till men efter en omkullkörning på en transport där tummen fick ta smällen så var det färdigkört för Oscar denna gång.
Det visade sig senare efter sjukbesök att ledbandet gått av och operation är bokad i veckan.

I VRM så har vi fått en förare som förbättrat sig mycket dom senaste åren och gjorde det så bra denna dag så att det räckte till en 4:de plats och det var Christer Andersson.
På 10 och 11 plats hade vi Johan Hammarström och Jan Hamberg samt Mikael Andersson på 16:de.

I Ladies Cup (ej dam SM) så visade återigen Jessica Jönsson sin klass med att vinna denna tävling med att vinna med 3min.

Det stora och duktiga deltagar antalet från Göta bådar gott inför framtiden, inte minst med tanke på Enduro VM 2014 på hemmaplan :-)